Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Εκδρομή της Ομάδας Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της ΔΕΑ/Τ.Δ.Χίου.







Την Κυριακή 07 Μαΐου 2017, η Ομάδα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της Δ.Ε.Α./Τοπική Διοίκηση Χίου πραγματοποίησε με πρωτοβουλία του χοροδιδασκάλου της, Ανθυπαστυνόμου ΖΗΡΡΙΑ Γεωργίου, Β΄Αντιπροέδρου Πολιτιστικών Θεμάτων της Ένωσής μας, ο οποίος υπηρετεί στο Επιτελείο της Δ.Α.Χίου, πολιτιστική - προσκυνηματική εκδρομή στη Χίο με μεγάλη συμμετοχή κι επιτυχία.
Η ομάδα μας επισκέφθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, την Ιερά Μονή Πλακιδιώτισσας στην Καλλιμασιά, την Ιερά Μονή Αγίου Μηνά, Βίκτωρος & Βικεντίου, στον ομώνυμο λόφο που υπήρξε τόπος μαρτυρίου χριστιανών το 1822 και τον Ιερό Ναό Παναγίας Καλακανούς στο Νεοχώρι Χίου (ιδιωτικός ναός). Ακολούθησε φαγητό με κρασάκι και ουζάκι σε ταβέρνα στην Αγία Ερμιόνη.
Η Ομάδας μας διαθέτει σελίδα στ ο facebook με την ονομασία Ομάδα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών I.P.A. Χίου στην οποία μπορούν να γίνουν δεκτοί συνάδελφοι που ασχολούνται με τον παραδοσιακό χορό. (facebook χοροδιδασκάλου : George Zirrias).
Ευχαριστούμε τους υπευθύνους των ανωτέρω χώρων καθώς και τις εκκλησιαστικές επιτροπές και ιερείς που μας υποδέχθηκαν με εγκάρδια καλωσορίσματα και κεράσματα. Επίσης το θεολόγο Κωστή Καρατζά για τα ιστορικά στοιχεία και τη ξενάγηση.
Στην εκδρομή μας συμμετείχε οικογενειακώς και ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, Λασκαρίδης Ζαφείριος, ο οποίος είναι και μέλος της χορευτικής μας Ομάδας.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον ερχόμενο Ιούλιο με προγραμματισμένη εκδρομή – χορευτική αποστολή στη γειτονική μας Σάμο!
Ζηρριας Γεώργιος
Β΄ Αντιπρόεδρος